Reseptit

Taatelikakku

Taatelikakku on erityisesti joulun ajan herkku. Maistuu kotona ja sopii säilyvyytensä ansiosta hyvin joulumyyjäisiin.

Taatelikakku
1 h 15 minKakkuvuoka

Ainekset

  • 300 gtaateleita
  • 1 ½ dlvettä
  • 200 gvoita
  • 2munaa
  • ½ dlkermaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • Voiteluun:
  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Valmistus

  • Kiehauta taatelit ja vesi kattilassa. Lisää voi seokseen ja anna jäähtyä.
  • Lisää munat yksitellen. Sekoita. Lisää taikinaan kerma, sokeri ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti.
  • Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 60 min.
  • Vinkki: Saat hyvin kuohkean taatelikakun, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat