Reseptit

Suklaakakku

Suklaakakku on Suosikkikakku! Mehevässä kakussa on suklaata sekä täytteessä että kuorrutteessa, nam!

Suklaakakku
1 hIrtopohjavuoka, 12 palaa

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 200 gmargariinia
  • 200 gtaloussuklaata
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplkananmunaa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Voiteluun
  • margariinia
  • korppujauhoja
  • Kuorrutus
  • 150 gtaloussuklaata
  • 1 dlkermaa
  • 1 rklmargariinia

Valmistus

  • Valmista kakkupohja: Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon taloussuklaa. Sekoittele pienellä lämpötilalla, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
  • Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
  • Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
  • Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä. Lisää paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
  • Vinkki: Koristele suklaakakku mantelilastuilla tai marjoilla!
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat