TV-ohjelmatTietovisatSanakirjaVaihtoautotBlogitTV-tietovisa
Televisio

Soturi: uusi, tanskalainen laatusarja liivijengeistä ja rikoksista - taustalla sotaveteraanin trauma

14.3.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Jännityssarja syyllisyyden repimästä miehestä, joka haluaa tehdä oikein - mutta kuka määrittelee, mikä on oikein?

Soturi

CC (Dar Salim) ja Louise (Danica Curcic). Kuva: Karoline Tiara Lieberkind/Yle


Monen sodan ja kriisin kokenut tanskalainen sotaveteraani CC (Dar Salim) palaa kotiin palveltuaan vuosia kansainvälisissä tehtävissä. Viimeisen tehtävänsä aikana hän joutui komentamaan parhaan ystävänsä vaaralliselle alueelle ja ystävä kuolee. Ystävän kuolema jätti mieheen syvän arven, mutta elämän on pakko jatkua.


Ystävän leski Louise (Danica Curcic) on järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja moottoripyöräjengeihin erikoistunut rikostutkija. Hän tarjoaa CC:lle haastavaa ja vaarallista tehtävää, jonka mies ottaa vastaan lievittääkseen syyllisyyttään. CC:n on soluttauduttava moottoripyöräkerhoon ja kerättävä tietoja kerhon johtajasta Tomista (Lars Ranthe), jotta tämä saadaan oikeuden eteen syytettynä murhasta ja laittomasta huumekaupasta.


Soturi

Rikollispomoa esittävä Lars Ranthe on nähty Suomen tv:ssä mm. Huuto syvyydestä ja Dicte -sarjoissa. Kuva: Karoline Tiara Lieberkind/Yle


CC heittäytyy tehtävään täysillä ja pääsee mukaan jengin sisäpiiriin. Kun CC voittaa rikolllispomon luottamuksen, hänen yhteistyönsä Louisen kanssa mutkistuu ja heidän suhteensa muuttuu. Kuinka pitkälle CC ja Louise ovat valmiita menemään saadakseen Tomin kiinni? Entä mitä siitä seuraa heille kummallekin - poliisina - miehenä ja naisena?


Soturi

Dar Salim on tuttu mm. Vallan linnake ja Dicte tv-sarjoista ja Danica Curcic on ollut mukana Wallanderissa. Kuva: Karoline Tiara Lieberkind/Yle


Soturi on sotaveteraanien, liivijengien ja poliisien yhteisöllisyyttä, lojaalisuutta ja kavaluutta käsittelevä rikosdraama, jossa kuvataan lisäksi CC-sotaveteraania ja Louise-poliisia ympäröivä tarina - ehkä rakkauttakin on ilmassa?


Käsikirjoitus: Christoffer Boe ja Simon Pasternak. Ohjaus: Christoffer Boe.


Soturi (Kriger, Tanska 2018) alkaa Yle TV1:llä su 17.3. klo 22.15

Katso lisää Soturi ohjelma-aikoja Telsu.fi


Asiasanat: SoturiDar Salim
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat