Televisio

Sofi Oksanen avautuu Maria Veitolalle juhlaan liittyvästä ongelmasta: "Ne on tehty miehille"

5.12.2019 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Kirjailija Sofi Oksanen on vieraana tämän kauden viimeisessä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa.

Yökylässä Maria Veitola

Sofi Oksanen on yksi Suomen menestyneimmistä kirjailijoista ja hänet tunnetaan mm. teoksista Baby Jane ja Puhdistus. Kirjailijan uusi työ on nimeltään Koirapuisto. Kuva: MTV3Viimeisessä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa Veitola pakkaa yölaukkunsa ja suuntaa kirjailija Sofi Oksasen luo Helsingin Kallioon.


Ohjelmassa vieraillaan mm. Oksasen luottosuunnittelija Aurora Raiskisen luona, jossa paljastuu ongelma, jollaisen olemassaolosta ei edes Maria Veitolalla ollut tietoa. Oksanen sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -tunnustuksen v. 2012 ja samana vuonna kirjailija sai kutsun myös Linnan juhliin.


- Me oltiin keskellä yötä teidän olkkarissa ja googlataan, miltä se Pro Finlandia näyttää. Koska sitä ei saanut ennen kuin 6. päivä käsiin. Että millainen kiinnitys siinä on, suunnittelija Raiskinen paljastaa.


Yökylässä Maria Veitola

Sofi Oksanen asuu Helsingin Kalliossa. Kuva: MTV3


Sofi Oksanen erottui edukseen Linnan juhlissa violetissa iltapuvussa ja tyylilleen uskollisena massiivisessa hiuskoristeessa. Vaikka kaikki meni lopulta hyvin, Oksanen paljastaa, ettei kunniamerkkien yhdistäminen naisten iltapukuun ole aivan yksinkertainen juttu.


- Kunniamerkeissä on sellainen juttu, että ne on painavia ja naisten iltapukukankaat ovat ohuita. Ne on suunniteltu miehille. Niitä ei ole suunniteltu naisille. Jos laittaisi frakin, ei mitään ongelmaa, Oksanen toteaa.


- En ole ikinä ajatellut tällaisia asioita, Veitola päivittelee.


Sofi Oksanen on tasa-arvon puolesta puhuja. Yökyläillessä keskustellaan myös feminismistä ja me too -ilmiöstä kirjallisuuspiireissä.


Yökylässä Maria Veitola

Hampaiden harjaus yhdessä ennen nukkumaanmenoa on osa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa. Kuva: MTV3


Yökylässä Maria Veitola MTV3:lla to klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat