Reseptit

Sitruunakakku

Sitruunakakku on parhaimmillaan yön yli nukkuneena. Pakasta kakku, niin aina on kahvileipää yllätysvieraille tai makean nälkään!

Sitruunakakku
1 h 15 minKakkuvuoka, 15-17 viipaletta

Ainekset

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 3munaa
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • Voiteluun
  • voita
  • 1 rklkorppujauhoja

Valmistus

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa. Pese sitruuna ja raasta kuorta, lisää joukkoon.
  • Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseos ja sitruunamehu voi-sokerivaahtoon.
  • Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Kypsennä uunin alaosassa ritilällä 175 asteessa n. 45-50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
  • Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat