TV-ohjelmatBlogitSanakirjaVaihtoautotLeffatietovisaTietovisat
Televisio

Silmät avaava dokkari Venäjän parikymppisistä - Eläneet Putinin valtakaudella koko ikänsä

9.1.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ulkolinja: Putinin nuoret vie nuorten venäläisaikuisten maailmaan eri puolille Venäjää.

Ulkolinja: Putinin nuoret

Tatuoitu venäläismies. Kuva: Yle KuvapalveluKaksi vuosikymmentä sitten pääministeri Vladimir Putin nousi presidentiksi tuntemattomuudesta. Putinin valtakausi Venäjän johdossa alkoi 31.12.1999, kun Boris Jeltsin luopui vallasta.


Ensimmäisessä uudenvuoden puheessaan Putin lupasi, että Venäjällä toteutuu ”sananvapaus, ajatuksenvapaus, vapaa tiedonvälitys, omistusoikeus. Valtio tulee jatkossakin puolustamaan luotettavasti näitä sivistyneen yhteiskunnan peruskiviä.”


Putinin valtaannousun päivänä syntyneet lapset ovat nyt parikymppisiä nuoria, ja he ovat eläneet koko elämänsä Putinin valtakunnassa.


Ulkolinja: Putinin nuoret

Kaksoset Taja (vas.) ja Jegor syntyivät samana päivänä, kun Vladimir Putinista tuli Venäjän presidentti. Yle Kuvapalvelu


Saksalainen dokumentti Putinin nuoret tapaa näitä parikymppisiä Siperiassa, Moskovassa, Pietarissa ja Uralilla. Nuorten näkemykset maansa johtajasta ja tilanteesta poikkeavat jyrkästi. Osa vastustaa Putinia, toisille presidentti on idoli. Osa haluaa lähteä maasta, jos nykymenoon ei tule muutosta, toiset haluavat taistella muutoksen puolesta.


(Russia's Millenium Children, Saksa 2019)


Ulkolinja: Putinin nuoret Yle TV1 to 9.1. klo 22

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat