VaihtoautotTietovisatBlogitTV-ohjelmatSanakirja
Reseptit

Sienirisotto

Mehevä sienirisotto on herkullista haarukoitavaa. Kuiva valkoviini ja vahva parmesan antavat risotolle hienostuneen maun.

Sienirisotto
50 minKattilallinen, 4 hlölle

Ainekset

  • 3 dlsieniä
  • 1iso sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä, myös alkoholiton käy
  • 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio, gluteeniton
  • 1 dlparmesan-juustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Puhdista ja paloittele sienet, paista öljyssä niin, että ylimääräinen kosteus haihtuu.
  • Kuullota kuoritut valkosipulit ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista niin kauan, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna se imeytyä.
  • Kiehauta vesi, lisää sekaan kasvisliemikuutio. Lisää lientä vähitellen lorottaen riisien sekaan niin, että lisäät lientä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka niin pitkään kuin nestettä riittää ja riisi on kypsää.
  • Lisää sienet ja parmesaani risoton joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat