TietovisatVaihtoautotSanakirjaBlogitLeffatietovisaTV-ohjelmat
Televisio

Selviytyjät-tippuja Markus Pöyhönen kärsi öisin - Paljastaa, miksi lähti mukaan suosikkiohjelmaan

14.10.2019 klo 9:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Markus Pöyhönen oli heimokavereiden mielestä väsynyt, joten hänet tiputettiin kisasta.

Selviytyjät Suomi

Ex-pikajuoksija ja valmentaja Markus Pöyhönen. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Mikä oli viidakossa parasta?

- Parasta oli, että pääsi irti kaikesta täältä. Aikoinaan harjoitusleireillä pääsi irti vähän samalla tavalla. Ei ole koko ajan tiettyjä velvollisuuksia. Sai itselleen omaa aikaa - se oli nollaus.

- Erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja mielipiteiden vaihtaminen. Ymmärsi, miksi tuntee tietynlaisia tunteita missäkin vaiheessa. Pystyi miettimään omaa elämää hienoissa, aurinkoisissa olosuhteissa.Mikä oli kamalinta?

- Pitkät yöt. Yöt olivat aivan liian pitkiä. Tuli usein odotettua, että milloin se aurinko nousee. Päivät toisti itseensä ja on paljon luppoaikaa. Makailua rannalla. Yksitoikkoisuus ja odottelu. Mutta aikansa kutakin.


Kuka oli pahin juonittelija?

- Kyllä mun mielestä Kasperi ja Anu.


Selviytyjät Suomi

Taina ja Markus olivat voimakkaita kisaajia, mutta se teki heistä altavastaajia omassa leirissä. Kuva: Nelonen


Mitä ruokaa kaipasit eniten?

- Lähinnä ruokaa. Olen tottunut proteiinipitoisiin ruokiin ja sitä oli aika vähän. En osaa sanoa ruokalajia. Olisi ollut riisiä maustettuna ja siihen jotain proteiinipitoista, se olisi ollut tarpeeksi. Ei ollut mielihaluja. Olisi ollut kiva saada mehuja ja smoothieita. Tärkeää on, että ruoka maistuisi hyvältä. Makeaa ei tehnyt kyllä mieli.


Mitä tavaraa kaipasit eniten?

- Sytkäri, olisi helpottanut huomattavasti sitä kuviota. Tulta pitää pitää yllä ja sytyttää aina uudelleen. Sytkäri olisi säästänyt voimavaroja.


Mitä vaatetta kaipasit eniten?

- Mimmeillä oli ohkainen vaate, jonka voi kietoa lanteelle. Joka sellainen hengittävä, ohkainen vaate, joka olisi mennyt myös peittona. Olin shortseissa ja ilman paitaa, se oli lähtökohtainen asuste. Miksi pitää paitaa, kun tuli kuuma?


Selviytyjät Suomi

Markus Pöyhönen viihtyi viidakossa ilman paitaa. Kuva: Nelonen


Ketä ihmistä kaipasit eniten?

- Olin asennoitunut, että ne ihmiset ei lähde mihinkään sieltä. Pystyn täällä pistämään asioita omassa päässä kuntoon ja tulee parempi tyyppi takaisin, kuin mitä Selviytyjiin oli lähtenyt.


Ylittikö vai alittiko odotuksesi?

- Tota, en osannut odottaa oikein mitään. Kyllä se varmaan ylitti. Olisi saattanut nauttia enemmän, jos energiaa olisi ollut enemmän. Kaunis luonto ympärillä ja meri - varsinkin ne matkat merellä oli sellaisia, kuin joku olisi puhdistanut sisältä päin. Ne oli tärkeitä. Saatiin olla meren lähellä, se vaikutti omaan fiilikseen - ja aurinko. On paremmalla päällä, vaikka on ikäviäkin juttuja.


Miksi lähdit mukaan ohjelmaan?

- Mulla ei tässä vaiheessa ole enää sellaisia tavoitteita, että saisin naamani esiin. Itsensä oppiminen ja kehittäminen oli tärkeimmät jutut, miksi ohjelmaan lähtee. Miten toimii, kun on nälkä ja miltä se oma toiminta näyttää? Sain myös muita ihmisiä hoitamaan yrityshaasteita, niin pääsin mukaan.


Selviytyjät Suomi

Markus tiputettiin Carabao-heimosta. Kuva: Nelonen


Lähtisitkö uudelleen mukaan?

- En sanoisi ei. Nyt tietäisi paremmin, miten valmistautuu, sinänsä ei olisi poissuljettu ajatus. Nyt takana “kenraaliharjoitus” ja olisi treenannut, niin tietäisi, miten asiat kannattaa tehdä, että selviytyy helpommalla ja pystyy nauttimaan enemmän. Toisaalta ne haasteet opetti myös.


Spekuloidaan, että jos olisit voittanut pääpalkinnon eli 30 000 euroa, niin mihin käyttäisit sen?

- Varmasti osan käyttäisin itseeni ja sijoittaisin myös uusiin projekteihin. Ottaisin aikaa itselleni. En laittaisi kaikkea hyväntekeväisyyteen, mieluiten autan ihmisiä henkilökohtaisesti. Innostan ihmisiä liikkumaan ja saamaan paremman olon elämäänsä.


Selviytyjät Suomi Nelosella su klo 19:30.

Selviytyjät Suomi Extra sunnuntaisin Nelosella klo 22:30.

Katso Telsu.fi kaikki tv-ohjelmatiedot.

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat