TietovisatLeffatietovisaBlogitVaihtoautotTV-ohjelmatSanakirja
Televisio

Selviytyjät-Kasperi tilittää rankasti somessa - Tunsi raivoa, inhoa ja häpeää tiputtuaan kisasta

18.11.2019 klo 15:15  Kirsti Kurki-Myllymäki

Salaperäinen Kasperi tippui Selviytyjät-kisasta ja pitää sitä elämänsä suurimpana epäonnistumisena.

Selviytyjät Suomi

Kasperi Kauppinen on oikeustieteiden opiskelija ja tiukka Selviytyjät-fani. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiKasperi avaa Selviytyjät-tippumisen aiheuttamia fiiliksiä omalla Instagram-tilillään.


Kasperi aloittaa kirjoituksena elämänviisaudella: ”Parempi epäonnistua siinä, missä haluaa onnistua, kuin onnistua yhdentekevässä”


Mies jatkaa pitkällä pohdinnalla Selviytyjien vaikutuksesta omaan itseensä:

-Selviytyjistä putoaminen on varmasti tähän astisen elämäni isoin epäonnistuminen. Kisaamisesta ja luonnollisesti myös voitosta olin unelmoinut lapsuudesta saakka. Eihän minulle näin pitänyt käydä.


Pitkään pohdin kaikkia niitä eri tilanteita, joissa olisin voinut toimia toisin. Keskusteluja, jotka minun olisi pitänyt jättää käymättä. Kisoja, joissa olisin voinut antaa itsestäni vielä himpun verran enemmän. Henkilöitä, joihin minun ei olisi pitänyt luottaa.

Kasperi jatkaa kirjoitustaan varsin vakavissa tunnelmissa ja soimaa itseään:

-Kuinka minä, joka olen muka niin järkevä, voin olla niin vähä-älyinen? Suomeen palattuani raivo, inho ja häpeä omaa itseäni kohtaan olivat voimakkaimmalla tasolla koko elämäni ajalta. En löytänyt pettymykselliseen seitsemänteen sijaan mitään muuta syytä kuin sen, kuka minä olen ja millainen olen ihmisenä.


Mutta onneksi mies löytää kokemuksesta positiivista ja kirjoituksen tunnelma vaihtuu:

-Itsevihan kuopasta minut pelasti kuitenkin juuri tämä sama ajatus. Kaikki ne virheet ja puutteet, joita itsessäni soimasin, ovat kuitenkin minun virheitä ja puutteitani, ja ratkaisevalla tavalla tekevät minusta juuri minut ihmisenä. Voisin olla sosiaalisesti älykkäämpi, fyysisesti kyvykkäämpi tai persoonaltani karismaattisempi, mutta erilaisella kombinaatiolla olisin täysin joku muu.

Tämä erilainen versio itsestäni saattaisi kuitenkin olla luonteeltaan ärsyttävämpi, uhkaavampi tai muuten heikkoluonteinen, ja olisi Selviytyjistä lentänyt nato-ohjuksen lailla jo alkumetreillä. Hän ei olisi välttämättä saanut kokea upeita 24 päivää saarella haastavine kisoineen, ystävystynyt useiden kilpailijoiden kanssa, tasapainotellut tietään voittoon koskemattomuuskisassa, piilottanut suutuspäissään amulettia yleiseen huussiin, nukkunut myrskyn yli kuin pieni porsas saatika ylipäätään tullut valituksi tuhansien hakijoiden joukosta mukaan koko roskaan. Minä puutteellisena, mutta tästä syystä täydellisenä itsenäni sain kokea nämä ja miljoona muuta hetkeä, Kasperi kirjoittaa kauniisti.


Selviytyjät Suomi

Kasperi oli Selviytyjät-kisassa vallan salaperäinen hahmo, joka piti oman persoonsa piilossa. Kuva: Nelonen


Lopuksi Kasperi haluaa kiittää Selviytyjät-ohjelmaa ja tuotantoyhtiötä sekä tärkeimpänä itseään:

-Kiitos @selviytyjatsuomi, kiitos @banijayfinland. Kiitos kanssakisaajat, ystävät ja läheiset. Kiitos kaikki te, jotka laitoitte kauniita viestejä minulle läpi syksyn. Ekaa kertaa koskaan haluan kiittää myös itseäni. Ole ylpeä suorituksestasi. Se oli epäonnistuminen, mutta upea sellainen.


Selviytyjät Suomi Nelosella su klo 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat