Elokuvat

Seisokkiongelma, järkätty vaimo, rikolliset poliisit - Ratkiriemukkaat Jalla! Jalla! ja Kopps tv:stä

13.6.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Josef Fares on pistänyt kameroiden eteen niin isänsä kuin veljensäkin.

Jalla! Jalla!

Jalla! Jalla! leffasta vasemmalta Lisa (Tuva Novotny), Roro (Fares Fares), Måns (Torkel Petersson) ja Yasmin (Laleh Pourkarim). Kuva: Jens Assur / Yle


Josef Fares (s.1977 Beirut, Libanon) on ohjaaja, näyttelijä ja kirjoittaja, joka muutti perheensä kanssa Libanonista Ruotsiin v. 1987. Fares ohjasi jo opiskeluaikoinaan Jalla! Jalla! -leffan, joka kertoo eri kulttuurien välisestä rakkaudesta ja eroista. Leffa menestyi kaupallisesti ja sitä arvostettiin myös taiteellisesta vinkkelistä. Myös toka leffa Kopps oli menestys.


Hänen veljensä on näyttelijä Fares Fares, joka on näytellyt Josef Faresin elokuvissa. Ohjaaja on pistänyt kameroiden eteen myös isänsä.


Jalla! Jalla!

Morsian karkuteille? Kuva: Jens Assur / Yle


Jalla! Jalla! on hillitön komedia arkielämän absurdeista puolista. Måns ja Roro ovat kaksi siistiä kundia, jotka joutuvat hankalaan tilanteeseen. Roron (Fares Fares) libanonilainen perhe haluaa naittaa hänet vastoin tahtoaan. Kaveri-Månsilla (Torkel Petersson) ei seiso.


Jalla! Jalla! (Ruotsi 2000) Yle Fem su 16.6. klo 21.00Jalla! Jalla!

Poliisi Benny (Torkel Petersson) työn temmellyksessä. Kuva: Nordisk Film As / Yle Kuvapalvelu


Kopps on herkullinen toimintakomedia pienen Högboträskin poliiseista. Kun kylän poliisiasema aiotaan lakkauttaa rikollisuuden puutteen takia, poliisit päättävät tehdä asialle jotain ja alkavat elää vaarallisesti.


Kopps (Ruotsi 2003) Yle Fem su 24.6. klo 21.00

Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat