Reseptit

Sacherkakku

Sacherkakku on juhlapöydän kruunu vaativimmissakin pidoissa. Suklainen viettelys on kotoisin Itävallasta.

Sacherkakku
1 h 50 minKakkuvuoka, 15 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 200 gtaloussuklaata
  • 200 gvoita
  • 4kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Vuokaan
  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • Täyte
  • 300 gaprikoosimarmeladia
  • Kuorrutus
  • 100 gtaloussuklaata
  • 1 tlvoita
  • ½ dlkevytkermaa

Valmistus

  • Sulata voi ja suklaa keskenään.
  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää sekaan jauho-leivinjauheseos sekä jäähtynyt voi-suklaasula.
  • Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Paista kakkua ensin 175 asteisessa uunissa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 40 min.
  • Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä ja leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan.
  • Laita marmeladia joka kerroksen väliin ja päälle.
  • Kuorrutus: Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa, lisää kerma. Jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat