Reseptit

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on aika tuju eväs. Muista säilyttää jääkaapissa.

Saaristolaisleipä
3 h 15 min3 leipävuokaa

Ainekset

  • 75 ghiivaa
  • 1 lpiimää
  • 3 dlmämmi-leipämaltaita
  • 1 rklsuolaa
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1 ½ dltummaa siirappia
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlvehnärouhetta
  • 4 dlruisjauhoja
  • Uunivuoan voiteluun:
  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • Leivän valelu:
  • ½ dlkahvia
  • ½ dltummaa siirappia

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää maltaat.
  • Lisää suola, fariinisokeri ja siirappi. Sekoita. Lisää jauhot ja vehnärouhe. Alusta taikinaksi. Ripota pinnalle vähän jauhoja.
  • Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi reilu tunti.
  • Voitele huolella ja korppujauhota 3 pitkänomaista leipävuokaa, yhden vuoan tilavuus n. 1,3 l. Jaa taikina vuokiin.
  • Kypsennä 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla ensin 1 h 15 min. Valele leipien pinta lämpimällä kahvi-siirappiseoksella. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla.
  • Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 40 min.
  • Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kumoa leivät vuoista.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat