Reseptit

Runebergin tortut

Runebergin tortut on perinteinen porvoolaisherkku J. L. Runebergin kunniaksi. Niillä juhlistetaan 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan syntymäpäivää.

Runebergin tortut
7 hTorttuvuoat, 6-7 hlölle

Ainekset

  • ½ dlsokeria
  • 100 gvoita
  • 1muna
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlfariinisokeria
  • ¾ dlmantelijauhetta
  • ½ dlpipari- tai keksimuruja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlkardemummaa
  • ¾ dlkuohukermaa
  • ¼ dlvadelmamarmeladia
  • Vuokaan
  • voita
  • korppujauhoja
  • Kostutukseen
  • 2 rklkuumaa vettä
  • 1 rklsokeria
  • 2 rklpunssi, konjakkia tai mantelilikööriä
  • Tortun päälle
  • ¼ dlvadelmamarmeladia
  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlkylmää vettä

Valmistus

  • Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna.
  • Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan, vuorottele kuohukerman kanssa.
  • Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita puoli t-lusikkaa paiston kestävää vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min.
  • Anna jäähtyä.
  • Tee kostutusliemi: Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri tai haluamasi juoma. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  • Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat