Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
napostelu

Raparperimehu

Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua. Raparperimehu on raikas kesäjuoma, joka säilyy parhaiten viileässä.

napostelu

Vaniljakastike

Itsetehty vaniljakastike ei ole hassumpi soossi. Pistä piirakan reunaan, marjojen kaveriksi tai kaurapaistoksen päälle.

pääruoat

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään. Lohen paistuessa uunissa, perunat tai riisi kiehuvat kattilalla - tai valmistat raikkaan salaatin.

pääruoat

Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään. Tarjoa lisäkkeeksi suolakurkkuja, etikkapunajuuria ja vihersalaattia.

jälkiruoat

Raparperikiisseli

Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana. Hienostuneemman version saat, kun pistät päälle kermavaahtoa.

jälkiruoat

Runebergin tortut

Runebergin tortut on perinteinen porvoolaisherkku J. L. Runebergin kunniaksi. Niillä juhlistetaan 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan syntymäpäivää.

napostelu

Polenta

Polenta on aterian helppo lisäke pastan tai perunan sijaan. Maissista karkeaksi jauhettu polenta-ryyni on gluteeniton raaka-aine.

pääruoat

Lohipiirakka

Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin. Tai ota salaatin kera lounaaksi töihin mukaan!

suolaisetleivonnaiset

Juustosarvet

Juustosarvet on rauhallisten aamujen aamupala. Tai pyöräytä sarvet iltapalaksi. Maku on aina nam!

napostelu

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke. Näin teet potut kala-, liha- ja kasvisruoille.

pääruoat

Nuudeliwokki

Nuudeliwokki on nopea ja helppo arkiruoka. Käytä tuoreita tai pakastevihanneksia aikataulusi mukaan.

napostelu

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko mehevöityy homejuustolla. Tätä laatikkoruokaa joko rakastetaan - tai ei tykätä laisinkaan.

jälkiruoat

Gluteenittomat mokkapalat

Mokkapalat maistuvat myös gluteenittomina. Pellillisestä riittää isollekin porukalle.

pääruoat

Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville. Taikina on siitä metka, että sen voi tehdä jo edellisenä päivänä.

salaatit

Kinkku-pastasalaatti

Kinkku-pastasalaatti on freesi lisä seisovassa pöydässä. Sopii hyvin myös illanistujaisiin tai saunailtoihin.

makeatleivonnaiset

Mansikkarahkakakku

Mansikkarahkakakku on kesän raikkain kakku! Syntyy helposti vaikka mökillä, sillä sitä ei tarvitse paistaa.

makeatleivonnaiset

Banaaniletut

Banaanilettu on gluteeniton ja maidoton - ja herkullinen! Paista lettupannulla pieniä tai paistinpannulla isompia lättyjä!

napostelu

Vispipuuro

Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu. Parhaimmillaan sokerilla ja maidolla höystettynä.

napostelu

Kebab

Kebabin pystyy tekemään myös kotona, kun käytät valmista kebab-lihaa. Nauti jogurtin ja helppotekoisen tomaattikastikkeen kanssa.

jälkiruoat

Uuniomenat

Uuniomenat on helppo ja maistuva herkku. Tarjoa lämpimät uuniomenat jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

keitot

Hernekeitto

Hernekeitto syntyy hitaasti hauduttamalla. Toki on ihan ookoo valmistaa keitto myös suoraan hernekeittopurkista!

napostelu

Punaviinikastike

Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmaut.

makeatleivonnaiset

Omenapiirakka

Omenapiirakka valmistuu omasta omenasadosta tai kaupan omenoista. Yhtä hyvää tulee kummistakin!

pääruoat

Moussaka

Moussaka tuo kreikkalaiset, vahvat maut suomalaiseen ruokapöytään.

makeatleivonnaiset

Macaron-leivokset

Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä. Värjää elintarvikevärillä eri värisiksi suuhunpantaviksi.

pääruoat

Pekonispagetti

Pekonispagetti on suomalainen versio pasta carbonarasta. Si, si, si - maistuu kyllä!

pääruoat

Sienipasta

Sienipasta saa kaunista väriä tuoreista yrteistä. Käytitpä metsäsieniä tai kaupasta ostettuja herkkusieniä, lopputulos on maistuva!

pääruoat

Palapaisti

Klassinen palapaisti on mureaksi haudutettu pataruoka. Hauduta miedolla lämmöllä ajan kanssa, niin saat maukkaimman lopputuloksen.

napostelu

Burrito

Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin. Täytä lihalla tai kasviksilla. Vinkki: kuorruta uunissa meheviksi.

salaatit

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti tuo ruokapöytään tuulahduksen Pohjois-Afrikasta. Ruokaisa salaatti korvaa suomalaiset potut pääruoan kaverina.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»