Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
pääruoat

Igorin kana

Igorin kana yhdistää smetanan, sipulin, tomaatit ja kanafileet. Pehmeän makuinen herkkuruoka ripauksella venäläisyyttä.

makeatleivonnaiset

Laskiaispulla

Laskiaispulla maistuu laskiaismäessä iloittelun jälkeen. Mutta kysymys kuuluu, syötkö sen hillolla vai mantelimassalla?

makeatleivonnaiset

Maustekakku

Maustekakku saa hauskan uuden muodon, kun teet sen pitkulaiseen uunivuokaan. Koristele mielesi mukaan esim. pähkinöillä ja kanelitangoilla.

napostelu

Churrot

Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

napostelu

Polenta

Polenta on aterian helppo lisäke pastan tai perunan sijaan. Maissista karkeaksi jauhettu polenta-ryyni on gluteeniton raaka-aine.

pääruoat

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta maistuu heittämällä koko perheelle. Kurpitsan makeus ja kerma tuovat herkkuruokaan ripauksen aistikasta makeutta.

napostelu

Kalakukko

Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan. Käytä valmiita ruistaikinalevyjä, niin kukon valmistus onnistuu helpommin.

pääruoat

Ruskea kastike

Ruskea kastike on lihapullien perinteinen kaveri. Sopii myös nakkikastikkeen pohjaksi!

jälkiruoat

Uunijäätelö

Uunijäätelö on perinteikäs jälkkäri, jota et pysty tekemään edellisenä iltana valmiiksi. Uunijäätelö uunista ulos ja nauttimaan!

pääruoat

Pestopasta

Pestopasta tuo Välimeren maut lautaselle. Jos et löydä pestokastikkeeseen pinjansiemeniä, voit käyttää kotoisasti manteleita.

pääruoat

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko maistuu - tai sitten ei. Onneksi makuasioista ei voi kiistellä - varsinkaan joulupöydässä.

napostelu

Juustokasvispiirakka

Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala. Varioi piirakkaa valitsemalla kasvikset oman makusi mukaan!

jälkiruoat

Kinuskikakku

Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen. Komea kakku juhlissa ja viikonlopun kahvihetkissä!

keitot

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on arjen pelastus. Pakastealtaasta napatuilla keittovihanneksillä ruoka syntyy näppärästi.

napostelu

Persikkarahka

Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana. Varioi mielesi mukaan ja vaihda persikka toiseen hedelmään.

pääruoat

Katkarapupasta

Katkarapupasta onnistuu mistä tahansa pastasta: farfalleista, spaghetista, penne-pastasta... Ripottele annoksen päälle parmesania!

makeatleivonnaiset

Tuulihatut

Tuulihatut ovat hattaraisen ihania leivonnaisia. Ne saavat ihailevia katseita juhlissa ja merkkipäivinä. Parhaita syötyinä!

keitot

Minestronekeitto

Minestronekeitto on saapasmaasta kotoisin oleva tuhti keitto. Kasvikset, makkara ja liha antavat keittoon täyteläisen maun.

välipalat

Munavoi

Munavoi on perinteinen karjalanpiirakan päällinen. Vinkki: kokeile keitettyjen porkkanoiden tai kukkakaalin kanssa!

pääruoat

Karitsanpaisti

Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku. Paistoaika riippuu paistin koosta ja muodosta. Päätä itse, paistatko meheväksi vai täysin kypsäksi.

pääruoat

Nyhtökaurawokki

Nyhtökaurawokki on niin hyvää, että vannoutuneemmatkin lihansyöjät antautuvat. Lisäksi ruoka valmistuu käden käänteessä.

napostelu

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa. Eikun hommiin ja nauttimaan!

keitot

Bataattikeitto

Bataattikeitto on piristys ruokapöydässä - keltainen ja valloittavan makuinen soppa!

makeatleivonnaiset

Porkkanakakku

Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä! Se maistuu, vaikkei olisikaan porkkanoiden ylin ystävä.

pääruoat

Lihamureke

Lihamureke on ruokapöydän iki-ihana klassikko. Tarjoa kaveriksi keitettyjä perunoita, kauden kasviksia tai raikas salaatti.

suolaisetleivonnaiset

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on aika tuju eväs. Säilyy parhaiten jääkaapissa, joten pistä sinne syönnin jälkeen.

makeatleivonnaiset

Kääretorttu

Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi. Täytä kauden marjoilla, marjasurvoksella tai kokeile täytteenä hilloa - äläkä unohda kermavaahtoa!

napostelu

Pesto

Pesto on Italiasta kotoisin oleva pastan paras kaveri. Nauti sellaisenaan pastakastikkeena tai sipaise tuoreen focaccia-leivän päälle.

napostelu

Lohivoileipäkakku

Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku. Lohivoileipäkakku on komea tarjottava, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

jälkiruoat

Runebergin tortut

Runebergin tortut on perinteinen porvoolaisherkku J. L. Runebergin kunniaksi. Niillä juhlistetaan 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan syntymäpäivää.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»