Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
napostelu

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke. Näin teet potut kala-, liha- ja kasvisruoille.

makeatleivonnaiset

Sacherkakku

Sacherkakku on juhlapöydän kruunu vaativimmissakin pidoissa. Suklainen viettelys on kotoisin Itävallasta.

pääruoat

Palapaisti

Klassinen palapaisti on mureaksi haudutettu pataruoka. Hauduta miedolla lämmöllä ajan kanssa, niin saat maukkaimman lopputuloksen.

pääruoat

Lohilaatikko

Lohilaatikko pelastaa arjen ruokahuollon. Maistuu erityisen hyvältä etikkapunajuurien kanssa.

napostelu

Graavilohi

Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa. Tarjoile itse graavattu kala perinteisesti ruisleivän, perunoiden tai blinien kanssa.

pääruoat

Kanarisotto

Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton. Valmista kerralla isompi satsi, niin riittää pariksikin päiväksi!

makeatleivonnaiset

Munkit

Miksei vappu voi olla joka päivä? Munkit on parhaita itsetehtyinä - ja hyvässä seurassa nautittuina!

napostelu

Blinit

Oi, vastapaistetut, rapeat blinit ovat super-herkullisia. Nauti kylmäsavustetun lohen tai komeasti mädin kanssa.

makeatleivonnaiset

Pannukakku

Pannukakku eli pannari on koko perheen suosikki. Nauti lämmin herkku sokerin tai hillon kanssa - tai kokeile suolaisia täytteitä.

keitot

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto saa rakennetta ja makua sulatejuustosta. Vinkki: nauti mehevä keitto vastapaistetun focaccian kanssa.

napostelu

Kauraleipä

Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä. Rapsakkakuorinen leipä maistuu uunituorena voin kera vallan herkulliselta.

napostelu

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa. Eikun hommiin ja nauttimaan!

välipalat

Tuorepuuro

Tuorepuuro tekeytyy kuin itsestään jääkaapissa. Raikasta aamua!

napostelu

Smoothie

Surauta smoothie hetkessä. Valitse marjat ja hedelmät makusi mukaan.

makeatleivonnaiset

Tiikerikakku

Tiikerikakku tuo muistoja mummolasta. Kuivakakkujen aatelia!

napostelu

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville. Varaa aikaa valmistumiseen.

pääruoat

Porkkanapihvit

Porkkanapihvit paistuvat meheviksi miedohkolla lämmöllä. Tarjoa perunamuusin tai salaatin kanssa.

napostelu

Paholaisen hillo

Paholaisen hillo on ärhäkkä tapaus. Makean tulinen tomaattihillo toimii suolaisen ruoan kaverina. Säädä tulisuutta chilillä.

suolaisetleivonnaiset

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on klassikko. Se on kahvipöydän ja illanistujaisten suolainen herkku. Maistuu lämpimänä tai kylmänä!

pääruoat

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit paistuvat meheviksi paistin- tai lettupannulla. Jos haluat selvitä ruokahuollosta nopeammin, tee pihvit keitetyistä punajuurista ja perunoista.

jälkiruoat

Crème brûlée

Crème brûlée tai suomalaisittain Creme brulee on ranskalainen klassikkojälkkäri. Menee mainiosti fiinimmissäkin dinnereissä!

salaatit

Kana-caesarsalaatti

Kana-caesarsalaatti on salaattien aatelia. Suhteellisen helppo valmistaa, joten kannattaa kokeilla kotikeittiössä.

napostelu

Lohkoperunat

Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.

salaatit

Couscoussalaatti

Couscoussalaatti tuo ruokapöytään tuulahduksen Pohjois-Afrikasta. Ruokaisa salaatti korvaa suomalaiset potut pääruoan kaverina.

pääruoat

Chili con carne

Chili con carne on tuhti klassikkoruoka. Syö riisin kanssa tai eksoottisemmin tacojen täytteenä!

salaatit

Rosolli

Rosollin tekeminen on kivaa joulun ajan yhteispuuhaa. Vaikka joulupöydässä olisi moderneja makuja, rosolli tuo perinteisen vivahteen joulupöytään.

napostelu

Vispipuuro

Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu. Parhaimmillaan sokerilla ja maidolla höystettynä.

napostelu

Polenta

Polenta on aterian helppo lisäke pastan tai perunan sijaan. Maissista karkeaksi jauhettu polenta-ryyni on gluteeniton raaka-aine.

pääruoat

Helppo lasagne

Herkullinen lasagne valmistuu näppärästi jauheliha-tuorejuustokastikkeesta.

napostelu

Omenapaistos

Omenapaistos syntyy kaupan omenista tai omasta sadosta. Namia lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»