Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
napostelu

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku on kätevä valinta, kun etsit suurimmalle osalle juhlavieraista sopivaa voileipäkakkua.

keitot

Minestronekeitto

Minestronekeitto on saapasmaasta kotoisin oleva tuhti keitto. Kasvikset, makkara ja liha antavat keittoon täyteläisen maun.

pääruoat

Lihapullat ja ruskea kastike

Lihapullat on kotiruokien ykkönen! Ruskea kastike on lihapullille klassinen valinta.

makeatleivonnaiset

Suklaakeksit

Suklaakeksit maistuvat niin hyviltä, että pellillinen menee hetkessä! Jos haluat varastoida keksejä vierasvaraksi, kannattaa kerralla leipoa enemmän!

napostelu

Pesto

Pesto on Italiasta kotoisin oleva pastan paras kaveri. Nauti sellaisenaan pastakastikkeena tai sipaise tuoreen focaccia-leivän päälle.

pääruoat

Moskovan pata

Moskovan pata hautuu liedellä muhevaksi. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.

napostelu

Soijapyörykät

Soijapyörykät, dippikastike ja kasvikset, siitä on dippilautanen tehty! Tai keitä pasta ja tee soijapyörykkä-pastaa!

napostelu

Munakasrulla

Munakasrulla on kuin suolainen versio kääretortusta! Täytä rulla oman makusi mukaan jauhelihalla tai tee kasvisversio.

keitot

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto on tavallista pinaattikeittoa viekkaampi. Varo nokkosten pistoja kasveja kerätessäsi.

napostelu

Nakkipiilo

Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku. Valmista yhdessä lasten kanssa, niin jälkikasvu oppii ruoanlaittoa!

keitot

Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on edullinen ja herkullinen arkiruoka. Sopan kanssa maistuu tuore leipä!

salaatit

Waldorf-salaatti

Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan. Pistä pöytä koreaksi kotona laadukkaalla salaatilla!

keitot

Kanakeitto

Kanakeitto saa makua freesauksesta. Nauti höyryävän kuumana. Vinkki: ruokakerma tuo keittoon täyteläisyyttä.

pääruoat

Kanalasagne

Kanalasagne on helppoa arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle.

jälkiruoat

Runebergin tortut

Runebergin tortut on perinteinen porvoolaisherkku J. L. Runebergin kunniaksi. Niillä juhlistetaan 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan syntymäpäivää.

keitot

Maissikeitto

Maissikeitto valmistuu arkena suhteellisen helposti. Paksu keitto ja tuhti pala leipää pitävät isommankin nälän vaivattomasti loitolla.

pääruoat

Sienirisotto

Mehevä sienirisotto on herkullista haarukoitavaa. Kuiva valkoviini ja vahva parmesan antavat risotolle hienostuneen maun.

pääruoat

Hollandaisekastike

Hollandaisekastike sopii erinomaisesti parsan ja kalan seuraksi.

pääruoat

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisen keittiön kotiruokaklassikko. Tarjoa etikkapunajuurien ja herkkukurkkujen kanssa.

pääruoat

Grillatut kasvisvartaat

Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan. Nauti pääruokana tai lihan/kalan lisukkeena.

pääruoat

Moussaka

Moussaka tuo kreikkalaiset, vahvat maut suomalaiseen ruokapöytään.

pääruoat

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat on todellinen klassikko. Perunaan tehdyt viillot tekevät kuoresta rapean herkullisen.

pääruoat

Täytetyt paprikat, jauhelihatäyte

Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa. Varioi täytteitä oman makusi mukaan.

suolaisetleivonnaiset

Lihapiirakka

Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen. Jauheliha-riisiseos tuo piirakkaan mehevyyttä.

napostelu

Raparperimehu

Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua. Raparperimehu on raikas kesäjuoma, joka säilyy parhaiten viileässä.

napostelu

Mannapuuro

Mannapuuro on koko perheen maukas puuro. Jos heität hieman kaakaota sekaan, saat hujauksessa maistuvan suklaapuuron!

napostelu

Irish coffee

Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma. Lämmittää illan pimetessä ja jälkiruokana.

liha

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit ovat oiva liharuoka pottujen kanssa tai hampurilaisen täytteenä. Paista kaveriksi sipulirenkaita!

napostelu

Nokkosletut

Nokkosletut syntyvät oman maan nokkosista. Kokeile rohkeasti ja yllätä pinaattilettuihin tottunut jälkipolvi!

pääruoat

Pestopasta

Pestopasta tuo Välimeren maut lautaselle. Jos et löydä pestokastikkeeseen pinjansiemeniä, voit käyttää kotoisasti manteleita.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»