TietovisatVaihtoautotTV-ohjelmatBlogilistaSanakirja
Televisio

Redrama: “Oliskohan mun pitänyt kuunnella virettä ja laulamistekniikkaa vähän enemmän?” #TVOF

8.2.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Redrama on esiintyvä artisti ja The Voice of Finland-tähtivalmentaja. Lue Redraman mietteet Nauris.fi valmentajatentissä.

The Voice of Finland

Redrama keskittyy vahvasti laulajan ääneen Ääni ratkaisee -kisassa. Kuva: Nelonen Media.


Millainen Ääni ratkaisee -vaihe on menossa?

- On suuria tunteita ja aikamoisia tarinoita ihmisten elämistä, laulutaidon ja esiintymisten lisäksi. Mutta on myös paljon naurua ja hauskaa. Nyt on ollut monta semmoista laulajaa, joka iskee syvälle. Että mistä tää ihminen tuli ja missä hän on ollut? On kiitollinen olo, että ollaan saatu sellaisia tyyppejä mukaan.


Mikä on kolme tärkeintä kriteeriä, kun valitset artistin jatkoon?

- Menen suoraan sanoen täysin fiiliksellä. Sanotaanko näin, että mitä tässä on oppinut ekoilta kausilta, niin menin niissä niin saundilla ja äänen sävyllä, että päästin välillä läpi sellaisia laulajia, joilla ei ollut teknistä taitamista ihan tarpeeksi. Sitten live-vaiheessa tuli mieleen, että olisikohan mun pitänyt kuunnella virettä ja laulamistekniikkaa vähän enemmän?

- Sen jälkeen olen yrittänyt saada ne laulajat, jotka kombinoi näitä kahta. Mutta se joka välittää tunnetta, on mulle aina se, joka kiinnostaa. Tämä on laulukilpailu ja nämä on laulajia, mutta etsin kuitenkin artistia.


The Voice of Finland

Valmentajat ja ne kuuluisat punaiset penkit. Vasemmalta Toni Wirtanen, Redrama, Anna Puu ja Olli Lindholm. Kuva: Nelonen Media.


Laulajia on tangokuninkaallisesta oopperalaulajaan, niin onko vaikea laittaa ihmisiä järjestykseen?

- Ihmiset luuli ekasta kaudesta lähtien, että räppäri valitsee joko räppiä, r´n´b:tä, soulia tai rytmimusaa. Mutta mä en ekana kautenakaan miettinyt näin. Genremielessä ei ole mitään erityistä, mitä mä haen. Jos joku laulaja on suvereeni ja valtavan hyvä, niin mä käännyn. Me (valmentajat) kilpaillaan toisiamme vastaan, mutta Ääni ratkaisee -vaiheessa on tosi tärkeää, että kaikki laulajat, joiden pitäisi päästä jatkoon, pääsisivät jatkoon. Tässä ei ole takaporttia päästä mukaan.


Miksi sinut pitäisi valita valmentajaksi?

- En tiedä, uskon, että mulla on aika paljon kokemusta muustakin kuin hiphopista, koska olen toiminut biisintekijänä artisteille pop-puolella Suomessa ja ulkomailla. Ehkä mun vahvuus on se, että oon aika hyvä aistimaan ihmistä tunnetasolla, miten saa yhteyden. Mulla on tuntosarvet aika viritettynä, hyvässä ja pahassa.

- En mä nyt mieti sitä, että lähden voittamaan. Jos joku sanoo, että olen voittanut 2 kautta putkeen, niin oon, että ai, niin, joo. En minä voita, laulajat voittavat. Mutta totta kai mä lähden tekemään parhaani ja kun pitää varastaa, mä yritän varastaa parhaat laulajat. Ja tehdä mun tiimistä vielä paremman ja kilpailla täysillä.


The Voice of Finland Nelosella pe klo 20.

Katso Telsu.fi The Voice of Finland ohjelma-ajat

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat