LeffatietovisaVaihtoautotTietovisatBlogitSanakirjaTV-ohjelmat
Televisio

Redrama avautuu julkisuudesta: “Ei mua ennen ruokakaupassa...” - Räppäristä koko kansan tuntemaksi

29.9.2020 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

The Voice of Finland -tähtituomari Redrama on tullut suurelle yleisölle tutuksi kisan myötä.

The Voice of Finland

Redrama eli Lasse Mellberg on Emma-palkinnon voittanut artisti, joka on saanut mm. EU:n myöntämän Border Breaker -palkinnon, istunut UMK-kilpailun tuomaristossa ja The Voice Of Finlandin tähtivalmentajana useina kausina. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiThe Voice of Finland on katsojien suosikki, jota katsotaan kodeissa Hangosta Petsamoon. Ohjelma on tuonut Redraman tunnetuksi räppäripiirien ulkopuolella. Miltä se on tuntunut, kun ihmiset tunnistavat turuilla ja toreilla?


- Se on vaikuttanut niin, että ei mua ennen ruokakaupassa pysäytetty yhteiskuvan takia. Se on tuonut koko kansan tunnettuuden, telkkari tekee sen. Kyllä se on ollut eniten plus-merkkistä, tosi paljon on tullut hellyttäviä lapsiperheitä. Jos pitäisi sanoa, ketkä tyypit pysäyttää mut eniten, niin se on lapsiperheet. Lapset tai koko perhe haluaa mun kanssa kuvaan, se on suloista ja kivaa, Redrama kertoo.


The Voice of Finland

Redrama on itsekin kisannut, hän voitti englanninkielisen rapin Suomen mestaruuden vuonna 2001. Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


Redrama on tykätty TVOF-valmentaja. Mikä on antoisinta valmentajan hommassa?


- Joka kausi on tosi erilainen ja olen oppinut musiikista, biiseistä, sävellyksistä ja tästä koko alasta sellaista, mitä en olisi koskaan uskonut. Ja oppinut myös itsestäni, se on aivan huikeaa, artisti tilittää.


- Tässä joutuu kuuntelemaan kappaleita ja tekstejä ja touhuta bändin kanssa. Eikä mikään voita sitä, kun onnistun sanomaan laulajalle juuri oikean asian ja se tapahtuu: joku lukko aukeaa ja sen näkee edessään. Sitä voi olla ihan poikki 14 h päivän jälkeen ja kun joku laulaja tulee lavalle ja vetää, niin kyllä siinä herää taas.


The Voice of Finland

Redrama muiden TVOF-tähtivalmentajien kanssa. Vasemmalta Juha Tapio, Sipe Santapukki, Anna Puu ja Toni Wirtanen. Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


The Voice of Finlandissa kisa on kisaa, jonka varjopuolena ovat tiputukset.


- On sellaisia laulajia, että kun ne joutuu lähtemään kisasta, niin ne on ihan täynnä riemua - ja itse on pahoillaan. Silloin se on helpompaa. Sitten on niitä tosi vaikeita, eikä siihen koskaan totu. Ei tässä tule kyyniseksi, eikä kylmäksi, mutta pitää tajuta, että tämä on kilpailu, Redrama summaa.


The Voice of Finland -finaali nähtiin Nelosella pe 25.9.2020. Kansa äänesti voittajaksi Juffi Seponpojan.


Katso kaikki ohjelma-ajat Telsu.fi


Haastattelu tehty 1/2020


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat