Reseptit

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on vaan niin herkullista! Pyöräytä vaniljajätskipallo kylkeen ja nauti.

Raparperipiirakka
1 hPiirakkavuoka, 10 palaa

Ainekset

  • Murotaikina
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 1muna
  • Täyte
  • 1 lraparperipaloja
  • 250 granskankermaa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • Voiteluun
  • voita
  • korppujauhoja

Valmistus

  • Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita keskenään ranskankerma, muna ja sokerit.
  • Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä.
  • Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
  • Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.
  • Vinkki: Mansikat sopivat raparperin kanssa täytteeseen!
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat