LeffatietovisaTietovisatBlogitTV-ohjelmatVaihtoautotSanakirja
Elokuvat

Raju laihdutus auttoi AIDS-potilaan rooliin - Matthew McConaughey vakuuttaa - Dallas Buyers Club

23.11.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Matthew McConaghey esittää tositapahtumiin perustuvassa leffassa railakkaasti elävää sähkömiestä ja härkärodeoharrastajaa, joka saa HIV-diagnoosin.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaghey on Ron, joka ei suostu kohtaloonsa saatuaan HIV-diagnoosin. Kuva: NelonenRon Woodroof (Matthew McConaughey) on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihteitä. Woodroof elää villiä ja vapaata poikamieselämää vailla huolta huomisesta.


Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskaista ja häpeän ryydyttämää loppuelämää.


Woodroof ei tyydy kohtaloonsa. Vuoden 1985 Texasissa ensimmäinen AIDS-lääke on vasta tutkimusvaiheessa, mutta Woodroof ryhtyy kiertämään lakia löytääkseen hoitokeinon ja auttaakseen samalla muita AIDS-potilaita. Samalla hän saa laajentaa omaa maailmankuvaansa ja oppii hyväksymään elämän monet muodot.Dallas Buyers Club

Jared Leto on herkkä Rayon ja Matthew McConaughey vahva Ron. Kuva: Nelonen


Matthew McConaughey laihdutti rajusti, yli 20 kiloa, näyttääkseen tarpeeksi sairaalta aids-potilaan roolissa ja siinä hän kyllä onnistuikin. Mies oli ennen leffaa tunnettu etenkin romanttisista komedioista, mutta vahva roolisuoritus näytti, että näyttelijästä on rankkoihinkin rooleihin.


Leffa on myös kertomus erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja ennakkoluulojen voittamisesta. Jared Leto loistaa Rayon-nimisenä ihmisenä, HIV-positiivisena ja transvestiittina, jolle päihteet maistuvat. Leffassa nähdään herkkä, mutta kulmikas Rayon. Myös Leto valmistautui rooliin kuihduttamalla entistäkin hoikkaa kehoaan ollakseen vakuuttava.


Dallas Buyers Club

Jennifer Garner on leffassa lääkäri. Kuva: Nelonen


Elokuvalle ropisi palkintoja. Matthew McConaughey palkittiin parhaan miespääosan Oscarilla, Jared Leto miessivuosan Oscarilla ja himoittu patsas tuli myös maskeerauksesta. Miehet palkittiin myös Golden Globeilla ja Screen Actors Guildilla.


Elokuvan on ohjannut Jean-Marc Vallée.


Dallas Buyers Club


Dallas Buyers Club Nelosella ma 25.11. klo 21

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat