Reseptit

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella. Maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä!

Rahkapiirakka
1 h 20 minUunipelti

Ainekset

  • ½ palaahiivaa
  • 3 dlmaitoa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1muna
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlöljyä
  • Täyte
  • 2munaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlvispikermaa
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dlsitruunamehua

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan vehnäjauhot ja öljy.
  • Taputtele taikina uunipellille leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla 45 min.
  • Valmista täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada rahkaseos taikinan päälle. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.
  • Paista rahkapiirakkaa 200 asteisen uunin keskiosassa n. 20 min.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat