Reseptit

Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiras sopii pikkuateriaksi tai iltapalaksi. Mehevä piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Purjo-pekonipiiras
1 h 15 minPiirasvuoka, 5-8 hlölle

Ainekset

  • Täyte
  • 170 gamerikanpekonia
  • 1purjo
  • 1iso paprika
  • 200 gcrème fraîchea
  • 1valkosipulin kynsi
  • 1 tlsinappia
  • 1muna
  • 2 dljuustoraastetta
  • Pohja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • ½ dljuustoraastetta
  • 2 rklvettä
  • Pinnalle
  • ½ dljuustoraastetta

Valmistus

  • Tee pohja näin: Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 3 cm ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
  • Tee täyte näin: Hienonna pekoni. Paista paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pois pannulta, jätä rasva pannulle.
  • Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla.
  • Kaada pekonit paprika-purjoseokseen. Nosta pannu pois levyltä. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen kuorittu ja murskattu valkosipuli ja loput täytteet.
  • Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle juustoraaste.
  • Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 min.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat