TV-ohjelmatTietovisatVaihtoautotSanakirjaBlogit
Reseptit

Punajuuripasta

Punajuuripasta on veikeän värinen ruoka. Mehevä pasta ei jätä ketään kylmäksi. Se on pettämätön valinta onnistuneeseen ruokahetkeen.

Punajuuripasta
1 h 30 minKattilallinen, 4-6 hlölle

Ainekset

  • 500 gspaghettia, kananmunaton
  • 550 gpunajuuri
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1sipuli
  • 2 rklvoi
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tljauhettua muskottipähkinää
  • oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • Päälle:
  • parmesan-raastetta

Valmistus

  • Pese punajuuret ja keitä kuorineen noin 1 tunti. Anna jäähtyä, kuori. Jos et halua käsiesi värjäytyvän punaiseksi, nosta punajuuri kuorittavaksi haarukkaan. Raasta punajuuret karkealla terällä.
  • Kuori ja pilko valkosipulit ja sipuli. Kuullota voi-öljyseoksessa pannulla muutama minuutti, lisää punajuuriraaste. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Silppua yrtit ja lisää ne kerman kanssa punajuuri–sipuliseoksen joukkoon. Jätä muhimaan.
  • Keitä spaghetti paketin ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen kanssa. Raasta päälle parmesaania.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat