Reseptit

Pullataikina

Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään! Pullataikina toimii myös pikkupulliin ja pitkoihin.

Pullataikina
1 h 30 minUunipelti

Ainekset

  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1muna
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita
  • Voiteluun
  • muna
  • Pinnalle
  • raesokeria

Valmistus

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  • Lisää jauhoja hiljalleen ja vaivaa hyvin. Sekoita joukkoon sulatettu voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa helposti kulhon reunoista ja kädestä.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  • Vaivaa taikinaa pöydällä ja valmista siitä pikkupullia tai pitkoja.
  • Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  • Paista 200 asteessa pitkoja n. 25 min ja pikkupullia 225 asteessa n. 9 min.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat