VaihtoautotTietovisatTV-ohjelmatLeffatietovisaBlogitSanakirja
Televisio

Psyykeongelmainen rikostutkija palaa töihin - Onko oikea sarjamurhaaja vapaana? - Kylmäävä tapaus

25.8.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ruotsalainen rikossarja vie työyhteisöön, jossa kaikki ei suju kuin strömsössä.

Kylmäävä tapaus

Kuvassa Barbro Svensson (Ia Langhammer), Peter Wendel (Robert Gustafsson), Caijsa Bergholm (Louise Peterhoff) ja Jorma Virttanen (Christopher Wagelin). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Rikostutkija Peter Wendel palaa työnsä pariin kärsittyään monta vuotta psyykkisistä ongelmista. Mies saa kirjaimellisesti aloittaa tyhjältä pöydältä, yksin kolkossa toimistossa poliisitalon syrjäisessä osassa. Hän saa tehtäväkseen kasata ryhmän tutkimaan erityisen väkivaltaisia tapauksia. Mutta kollegat ovat kaikkea muuta, kuin mitä olisi toivonut.



Pian Wendel vedetään osaksi murhaa, jossa poliittiset panokset ovat suuret ja jota media seuraa herkeämättä. Tunnetun asianajajan ruumiista löytyy viesti "Klas Levén valehtelee". Asianajaja puolusti aikoinaan sarjamurhaajaa Levéniä useaan otteeseen oikeudessa. Lopulta Levén tunnusti ja tuomittiin. Voiko tuomio olla virheellinen?


Kylmäävä tapaus

Peter Wendel (Robert Gustafsson). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Wendelin johtama ryhmä ryhtyy tutkimaan tapausta, mutta alaiset eivät tunnu olevan riittävän päteviä. Ryhmän resursseja ovat talon mustat lampaat Jorma Virttanen, joka opiskelee kiinteistövälittäjäksi ja Caijsa Bergholm, josta on tehty useampi valitus ja jolla on tunnetusti alkoholiongelma.


Tapauksen selvittäminen vaikuttaa mahdottomalta. Kun lisäksi uhrin rinnasta löydetty veitsi saattaa olla Peterin ja Peterin ex-vaimo tulee selvittämään tapausta, muuttuu tapaus hyvin henkilökohtaiseksi.


Kylmäävä tapaus alkaa Yle Teema & Fem ma 26.8. klo 22.00

Jäikö jakso näkemättä? Katso lähetysajat Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat