Reseptit

Prinsessakakku

Prinsessakakku on super-suloinen kakku päivän prinsessalle! Koristele marsipaaniruusuilla tai vaikka kruunulla.

Prinsessakakku
1 h 40 minKakkuvuoka

Ainekset

  • Kakkupohja:
  • 1 ½ dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Voiteluun:
  • margariinia
  • korppujauhoja
  • Vaniljatäyte:
  • 3 ½ dlmaitoa
  • 1kananmuna
  • 2 ½ rklperunajauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • Marjatäyte:
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 2 dlvadelmia
  • Voikreemi:
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita
  • Kuorrutus ja koristelu:
  • tomusokeria
  • 500 gmarsipaania
  • marsipaaniruusu

Valmistus

  • Vatkaa huoneenlämpöiset sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen.
  • Kaada kakkutaikina 2,5 litran voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Paista 175 asteisessa uunissa 35 min. Anna hieman jäähtyä ja kumoa kakkupohja.
  • Sekoita vaniljatäytteen ainekset maito, kananmuna, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa kevyesti. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kiisseliin.
  • Tee marjatäyte: muussaa vadelmat ja sekoita ne hilloon.
  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
  • Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
  • Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku marsipaaniruusulla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat