Reseptit

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko maistuu - tai sitten ei. Onneksi makuasioista ei voi kiistellä - varsinkaan joulupöydässä.

Porkkanalaatikko
3 hIso uunivuoka tai kaksi pientä

Ainekset

  • 3 dlvettä
  • 1 ½ dlpuuroriisiä
  • 7 dlmaitoa
  • 1 ½ kgporkkanoita
  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplkananmuna
  • ½ tlsuolaa
  • 3 rkltummaa siirappia
  • rouhittua valkopippuria
  • Voiteluun:
  • öljyä, voita tai margariinia
  • Päälle:
  • 3 rklkorppujauhoja
  • 1 rklvoita

Valmistus

  • Lisää kattilaan 3 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Katso ohje pakkauksesta. Sekoita, ettei pala pohjaan.
  • Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon riisipuuro.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta halutessasi lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot ja muutama voinokare.
  • Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 h.
  • Vinkki: voit valmistaa laatikon myös valmiista porkkanasoseesta!
Kategoriat: Pääruoat, Kasvis
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat