Televisio

Pippa Laukka ripittää suomalaisia saunaoluista ja iltaviineistä- Haluaa itse olla timmi 50-vuotiaana

6.12.2019 klo 9:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Lääkäri Pippa Laukka vetää Olet mitä syöt -elämäntaparemonttia suomalaisille julkkiksille.

Olet mitä syöt

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa, valmentaa ja opastaa elämäntaparemonttiin. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiLääkäri Pippa Laukka valmentaa ja auttaa suomalaisia terveellisimpiin elämäntapoihin omassa työssään ja nyt myös tv:ssä Olet mitä syöt -ohjelmassa. Mitkä ovat suomalaisten haasteet painonhallinnassa?

- Suomalaisten haasteet painonhallinnassa ovat elintavoissa. Meillä on haaste arjen ja aikataulujen hallinnassa. Se helposti johtaa siihen, ettei jakseta, eikä kiinnitetä huomiota elintapoihin, mikä johtaa suuriin riskeihin.

- Jos verrataan Suomea muihin maihin, niin haasteita ovat liikkumattomuus, ylipaino ja päihteet. Se ei tarkoita, että olisi humalahakuista juomista, vaan pikemminkin yritetään sitä arjen kuormaa kompensoida ottamalla pari saunaolutta tai iltaviiniä. Ne johtaa suomalaisissa kodeissa moniin terveysongelmiin, Laukka toteaa.


Olet mitä syöt

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Entä onko suutarin lapsella kenkiä, elätkö itse oppiesi mukaan?

- Mun ei ole tarvinnut itseäni siihen opettaa, se on sisäänrakennettua. Olen elänyt sitä aikaa, kun ei ollut kännyköitä ja riiputtiin puissa. Liikkuminen on ollut aina osa elämää.


- Mun oppeihin kuuluu se, että on ok herkutella ja sallia itselleen lepopäiviä. Sitä mä kutsun armollisuudeksi. Olen sellainen henkilö, joka tykkää haasteesta ja triatlon harrastus motivoi treenaamaan. Aion olla elämäni kunnossa, kun täytän ensi vuonna 50 vuotta, Laukka täräyttää.


Olet mitä syöt

Kauden ekassa jaksossa tutustutaan Oskari Katajistoon ja hänen elämäntapoihinsa: MTV3


Kausi 2, 1/10. Saadaanko kihti kuriin ja Oskari Katajisto ylös sohvalta? On aika astua ulos mukavuusalueelta, haastaa herraskaisen elämäntavat ja kumota virheelliset luulot omasta terveydentilasta.Olet mitä syöt alkaa MTV3:lla ke 4.12. klo 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat