Reseptit

Piparitaikina

Piparitaikina tekeytyy valmiiksi yön yli, kunhan siitä ei käy pienet sormet paloja napsimassa!

Piparitaikina
14 hUunipelti, 75 kpl

Ainekset

  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 200 gvoita
  • ¾ dltummaa siirappia
  • 1 rklkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlruokasoodaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ dlperunajauhoja

Valmistus

  • Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita joukkoon tumma siirappi. Jäähdytä voi-siirappiseosta hieman ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  • Peitä taikina esim. kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli.
  • Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Tee muotilla pipareita.
  • Paista 200 asteisen uunin keskiosassa n. 5 min. Piparit palavat herkästi, joten tarkkaile paistumista.
  • Koristele piparit oman maun mukaan.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat