Reseptit
Pinaattirisotto
Pinaattirisotto syntyy helposti perusrisottopohjasta. Voit käyttää pinaatin tilalla myös vaikkapa lehtikaalia tai porkkanaa.
45 minKattilallinen, 4 hlölle
Ainekset
- 2salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 1 ½ dlvalkoviiniä, alkoholiton käy myös
- 1 lkasvislientä esim. kasvisliemikuutiosta
- 2 rklvoita
- 150 gpakastepinaattia
- 1 dlparmesan-raastetta
- 1 tlrouhittua mustapippuria
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää sekaan riisit ja kuullottele pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
- Lisää riisiin kuumaa kasvislientä vähitellen. Lisää uutta nestettä vasta, kun edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsää. Katso kypsymisaika pakkauksesta.
- Sulata pakastepinaatti, puristele kosteus pois ja pilko. Kuullota pannulla voissa muutama minuutti.
- Sekoita kypsän risoton joukkoon pinaatti, voi ja raastettu parmesaani. Rouhi sekaan mustapippuria.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.