TietovisatTV-ohjelmatSanakirjaVaihtoautotBlogitTV-tietovisa
Reseptit

Pinaattirisotto

Pinaattirisotto syntyy helposti perusrisottopohjasta. Voit käyttää pinaatin tilalla myös vaikkapa lehtikaalia tai porkkanaa.

Pinaattirisotto
45 minKattilallinen, 4 hlölle

Ainekset

  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 ½ dlvalkoviiniä, alkoholiton käy myös
  • 1 lkasvislientä esim. kasvisliemikuutiosta
  • 2 rklvoita
  • 150 gpakastepinaattia
  • 1 dlparmesan-raastetta
  • 1 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  • Lisää sekaan riisit ja kuullottele pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
  • Lisää riisiin kuumaa kasvislientä vähitellen. Lisää uutta nestettä vasta, kun edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsää. Katso kypsymisaika pakkauksesta.
  • Sulata pakastepinaatti, puristele kosteus pois ja pilko. Kuullota pannulla voissa muutama minuutti.
  • Sekoita kypsän risoton joukkoon pinaatti, voi ja raastettu parmesaani. Rouhi sekaan mustapippuria.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat