SanakirjaTietovisatTV-tietovisaBlogitTV-ohjelmatVaihtoautot
Reseptit

Pinaatti-raejuustopiirakka

Pinaatti-raejuustopiirakka täyttää välipalana tai maistuu illanistujaisissa. Tee kavereiksi raikas lehtisalaatti tai porkkanaraaste.

Pinaatti-raejuustopiirakka
1 hPiirakkavuoka, 6 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 100 gvoita
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlrakuunaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 2 rklkylmää vettä
  • Täyte
  • ½ dlmaustamatonta jogurttia
  • 3kananmunaa
  • 200 graejuustoa
  • 500 gpakastepinaattia
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • pippuria
  • 30 gjuustoraastetta, esim. emmental

Valmistus

  • Valmista pohja nyppimällä hieman huoneenlämmössä sulaneeseen voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
  • Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kananmunat ja raejuusto keskenään. Purista sulanut pinaatti ja pieni osiin. Sekoita pinaatti, sitruuna, suola ja pippuri seokseen. Levitä täyte piirakkapohjalle ja ripottele juusto päälle.
  • Paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat