BlogitVaihtoautotTietovisatSanakirjaLeffatietovisaTV-ohjelmat
Televisio

Peukku vai keskisormi pystyssä? - Tartutko merkkeihin, kun sanat eivät riitä?

30.1.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Uusi sarja: Merkkien salat: Opi, mitä merkit tarkoittavat ja miksi merkkejä käytetään.

Merkkien salat

Käsimerkit ovat ikiaikainen tapa kommunikoida. Käytämme symboleita etenkin silloin, kun sanat eivät riitä tai puhe on liian hidasta. Kuvituskuva: Pixabay.


Uusi Merkkien salat -sarja käsittelee symboleita, joita löytyy suomalaisten elämästä ja arjesta: emojit, käsimerkit, kolmiot, paholaiskuvat.... Meitä ympäröi oma visuaalinen maailmansa populaarikulttuurin merkeistä uskonnollisiin symboleihin ja vaikkapa liikennemerkkien muotoihin ja väreihin.


Merkkien salat

Merkkien salat-ohjelmasarjassa toimittaja Ella Kanninen ja symbolitutkija Liisa Väisänen avaavat katsojille symbolien maailmaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Sarja paljastaa symbolien takaa aukeavan maailman. Symbolien avulla ihmiset voivat kommunikoida keskenään, vaikka eivät ymmärtäisi sanaakaan toisen puheista. Taiteessa symboliikka on toiminut aina avaimena teosten maailmaan. Yhteiskunnalliset tunnukset: liput ja vaakunat kertovat hallinnoimisesta. Emojien avittamana olemme menossa kohti globaalia visuaalista kulttuuria.


Merkkien salat-sarjan aiheita ovat mm. kolmio ja illuminati, erilaiset käsimerkit, sydän-merkin symboliikka, paholaiskuvat, numeroihin ja ruokaan liittyvä symboliikka sekä Graalin malja.


Merkkien salat alkaa Yle TV1:llä to 31.1. klo 20

Katso lisää Merkkien salat ohjelma-aikoja Telsu.fistä

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat