Reseptit

Pataleipä

Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!

Pataleipä
24 hKattila

Ainekset

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlkädenlämpöistä vettä
  • Siemeniä, paahdettua rouhittua pellavaa, pähkinöitä oman maun mukaan

Valmistus

  • Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
  • Laita pata kansineen uuniin lämpenemään 225 asteeseen. Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran, älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
  • Nosta kuuma pata pöydälle ja laita taikina pataan. Paista kannella peitettynä puoli tuntia, poista kansi ja paista vielä vartti, kunnes pinta on kullanruskea.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat