Reseptit

Parsakaalipiiras

Parsakaalipiiras on herkullinen suolainen piiras. Nauti iltapalalla tai leipase vieraille.

Parsakaalipiiras
1 hPiirasvuoka, 8-9 hlölle

Ainekset

  • 100 gvoita
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlrakuunaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 2 rklkylmää vettä
  • Täyte
  • 300 gparsakaalia
  • 1punainen paprika
  • 1pieni sipuli
  • 2kananmunaa
  • 200 gcrème fraîchea
  • 2 dljuustoraastetta
  • 2valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Valmistus

  • Valmista pohja nyppimällä hieman huoneenlämmössä sulaneeseen voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
  • Valmista täyte. Leikkaa parsakaalin kukinnot irti. Kuori ja paloittele varsi. Lisää parsakaalit kiehumaan veteen noin minuutiksi. Pilko paprika kuutioiksi, hienonna sipuli. Sekoita parsakaalit, paprikat, sipulit ja kaikki loput täyteainekset keskenään.
  • Levitä täyte piirasvuokaan.
  • Paista 200-asteisen uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat