SanakirjaBlogitVaihtoautotTV-ohjelmatTietovisatTV-tietovisa
Televisio

Paljastus: Tässä Lapsi tuntemattoman kanssa -vanhemmiksi haluavat - 3 naista ja 3 miestä

28.3.2020 klo 11:05  Kirsti Kurki-Myllymäki

Lapsi tuntemattoman kanssa -sarjassa eletään tunteiden vuoristorataa. Ensimmäinen vauva on jo syntynyt, joten tulosta on jo tullut.

Ohjelman juontaa Jenni Alexandrova. Kuva: NelonenLapsi tuntemattoman kanssa ensimmäisessä jaksossa nähtävällä kumppanuusvanhemmuusleirillä oli mukana yksitoista vanhemmuudesta haaveilevaa, mutta kaikki heistä eivät leiriltä löydä etsimäänsä.


Sarjan keskitytään kuuteen ydinhenkilöön, joiden matka vanhemmuuteen saa leiriltä tuulta alleen. Matka on kuitenkin kimurantti, ja vielä joku saattaa tippua kelkasta pois ja toinen tulla tilalle. Sarjan ensimmäinen vauva on jo syntynyt, ja syntymä nähdään kauden aikana.


Näiden kuuden matkaa seurataan tulevissa Lapsi tuntemattoman kanssa -jaksoissa:


Krista, 29, Helsinki

Ohjaaja mielenterveyskuntoutujien yksikössä


“Haaveilen enemmän vanhemmuudesta kuin parisuhteesta”.


Krista on haaveillut äidiksi tulemisesta nuoresta saakka. Tämä unelma ei ole kuitenkaan toteutunut hänen aikaisemmissa parisuhteissaan. Nyt Krista kokee, ettei halua enää tuhlata aikaa “sen oikean” etsimiseen.


Julkisuudessakin puhuttu “deittiuupumus” on tuttua myös Kristalle - jossakin vaiheessa treffeillä käyminen alkoi tuntua työltä. Krista uskoo, että kumppanuusvanhemmuus on hänelle oikea tapa edetä oman lapsiunelmansa kanssa. Parisuhde voi tulla sitten myöhemmin.
Marco, 24, Helsinki

Elintarvikeliikkeen vuoropäällikkö


“Olen homoseksuaali ja sinkku. Tämä on ainoa tapa minulle saada lapsi. Kohdunvuokraus Yhdysvalloista on kallista, eikä tunnu oikealta.”


Marco on nopearytminen ja avoin nuorimies, joka kaipaa elämäänsä pysyvyyttä. Hän toivoo saavansa lapsen nuorena, eikä vasta 40-vuotiaana. Marco etsii kumppanuusvanhempaa, joka olisi loppuelämän ystävä ja jonka kanssa lasta voisi kasvattaa perheenä.


Marcolla on lämpimiä ja hyviä muistoja omasta lapsuudestaan. Hän haaveilee, että jonakin päivänä voisi luoda omalle lapselle samanlaisia muistoja ja kokea ne itse vanhempana. Marco haluaa olla esimerkki muille nuorille aikuisille, että teitä vanhemmuuteen on monenlaisia.


Hanna, 39, Kuopio

Sosiaalialan ohjaaja


“Huomasin, että oon 39 v. vaikka mieli on 20-v. Olen aina kuvitellut olevani suurperheen äiti. Sitten vaan ei ole prinssiä löytynyt. Mul on oikeus lapseen, vaikkei ole parisuhdetta. Mä haluan olla äiti. Haluan tietää mitä on äidin ja lapsen välinen rakkaus.“


Hanna on 39-vuotias rempseä sinkku, joka on parikymppisestä saakka toivonut olevansa äiti. Vuodet ovat kuitenkin vierineet, eikä haave äitiydestä ole vielä toteutunut. Nyt hänellä on viimeiset hetket edetä tai muuten unelma on haudattava.


Hanna toivoo, että löytäisi ihmisen, jonka kanssa kumppanuusvanhemmuus olisi kuin hyvä ihmissuhde: avoin ja rehellinen. Hanna on pohtinut eri tapoja tulla äidiksi: hänelle myös itsellinen äitiys on yksi vaihtoehto.


Ari, 43, Tallinna

Kokki, koulutettu hieroja


“Lapsettomuus kirpaisee erityisesti silloin, kun näkee muita isiä ja lapsiperheitä.”


Nauravainen Ari kantaa sisällään suurta surua lapsettomuudesta. Nuorempana hän näki itsensä kolmen lapsen isänä, mutta nyt olisi onnellinen jos saisi edes yhden lapsen.


Arin elämässä on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia ja nyt Ari aloittaa uutta elämää Tallinnassa. Hän on ultrajuoksija, joka ei koskaan pysy paikallaan vaan on aina menossa. Ari toivoo myös kumppanuusvanhemmalta terveellisiä elämäntapoja. Ari on helposti lähestyttävä persoona, jolta löytyy myös temperamenttinen puoli.


Thomas, 29, Rovaniemi

Viestintäasiantuntija (opintovapaalla), opiskelija


“Olen monesti joutunut miettimään, tuleekohan minusta koskaan isää, kun mahdollisuudet tilanteessani ovat niin pienet. Toivoisin kovasti saavani lapsen vielä ollessani nuori aikuinen.”


Thomaksella on vahva haave isyydestä ja hän onkin pitkään pohtinut eri vaihtoehtoja hankkia lapsi. Kumppanuusvanhemmuuden hän kokee olevan hänen harvoista vaihtoehdoistaan paras niin hänen itsensä, lapsen kuin sopivan kumppanuusvanhemmankin kannalta.


Vanhemmuudessa Thomakselle tärkeää on aito läsnäolo. Matka kohti kumppanuusvanhemmuusleiriä on Thomakselle iso, konkreettinen askel lähemmäksi vanhemmuutta.


Riina, 30, Lohja

Laboratoriohoitaja


“Koin 25-vuotiaana kriisin, kun yhtäkkiä tajusin, etten ollut vielä äiti. Olen aina halunnut saada lapseni nuorena.”


Aikuisbalettia harrastava Riina on haaveillut lapsesta aina ja hän haluaisi olla nuori äiti. Sopivaa parisuhdetta ei kuitenkaan ole löytynyt. Aktiivisena ihmisenä hän haluaa lapselleen toisen läsnä olevan vanhemman, minkä kumppanuusvanhemmuus tarjoaa.


Riina arvostaa avoimuutta ja rehellisyyttä ihmissuhteissa ja pitää niitä tärkeinä lähtökohtina myös kumppanuusvanhemmuudessa.


Lapsi tuntemattoman kanssa on ajatuksia herättävä ja koskettava dokumentaarinen realitysarja. Sarjassa seurataan lapsettomien naisten ja miesten yritystä saada oma lapsi toisen samassa tilanteessa olevan kanssa.


Kyseessä on maailmalla yleistyvä co-parenting eli kumppanuusvanhemmuus. Se tarkoittaa, että lasta toivovat sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät lähtökohtaisesti asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.


Lapsi tuntemattoman kanssa Nelosella ja uusinnat Livillä kesällä.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kuvat: Nelonen


Asiasanat:
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat