Reseptit

Paella

Paella - Y Viva España - tuo Espanjan ruokapöytään. Se on näyttävä ruoka, joka sopii illanistujaisiin ja vieraille.

Paella
1 hIso paistinpannu, 6 hlölle

Ainekset

  • ½ dlöljyä
  • 1paprika
  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 100 gchorizomakkaraa
  • 5 dlpaella- tai risottoriisiä
  • 1chili
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 3tomaattia
  • 2 rkltomaattipyretä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 ½ lkanalientä
  • 3broilerin rintafileet
  • 100 gpakasteherneitä
  • ¼ tlsahramia
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • Päälle:
  • 200 gisoja katkaravunpyrstöjä
  • 450 gkuorineen pakastettuja sinisimpukoita 
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 dlkanalientä
  • sitruunaa

Valmistus

  • Kuumenna öljy isolla pannulla. Lisää kuutioidut paprikat, silputut sipulit ja viipaloitu chorizo. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisi, silputtu chili ja paprikajauhe. Sekoittele. Lisää tomaattipyree ja silputut tomaatit.
  • Kuumenna ja kaada seuraavaksi pannulle viini ja 1 l kuumennettua kanalientä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lientä tarpeen mukaan.
  • Paista paellan kypsyessä paloitellut broilerit toisella pannulla öljyssä. Lisää broileri paellaan yhdessä herneiden kanssa. Mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla.
  • Ota äyriäiset hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin. Jos aikaa on vähän, sulata huoneenlämmössä.
  • Lisää katkaravunpyrstöt kuumaan paellaan. Höyrytä simpukat valkoviini-kanaliemessä. Lisää ne paellan päälle.
  • Peitä paella kannella tai foliolla - anna makujen tekeytyä hetki.
  • Siivuta sitruuna ja koristele paella lohkoilla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat