VaihtoautotSanakirjaTV-tietovisaBlogitTV-ohjelmatTietovisat
Reseptit

Pääsiäiskakku

Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen. Koristele pääsiäismunilla tai karkeilla - vain mielikuvitus on rajana!

Pääsiäiskakku
45 minUunipelti, 12 hlölle

Ainekset

  • 4munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • Täyte
  • 100 gsuolatonta voita
  • 1muna
  • 1 rklappelsiinimarmeladia
  • Kostutukseen
  • 1appelsiinin mehu puristettuna
  • ½ dlvettä
  • 3 tlsokeria
  • Kuorrurus
  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklappelsiinista puristettua mehua

Valmistus

  • Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauho, lisää vaahtoon varovasti käännellen.
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa 6-8 min. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.
  • Täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää vatkattu muna ja appelsiinimarmeladi.
  • Leikkaa paistettu levy kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja levitä puolet täytteestä pinnalle. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi niin, että paistopinta jää alle. Levitä kuorrutus kuumassa vedessä kastetulla veitsellä.
  • Koristele värikkäillä karamelleilla tai pääsiäismunilla.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat