VaihtoautotBlogitSanakirjaTietovisatTV-tietovisaTV-ohjelmat
Televisio

Oscar®-palkittu ohjaaja! - Satu Silvo on Muumimamma! - Uusi Muumilaakso on Suomi-Britti-suurtuotanto

21.2.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Uusi isolla satsauksella tehty Muumilaakso-animaatiosarja alkaa. Mukana kansainvälinen huipputiimi ja suomalaiset huipputähdet!

Muumilaakso

Satu Silvo on Muumilaaksossa Muumimamma. Kuvassa Silvo sädehtii tuotannon lehdistötilaisuudessa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle.


Suomalais-brittiläinen uutuusanimaatio saa kansainvälisen levityksen ja sen ensiesitys nähdään Yle TV2:ssa.


Sarjan jokainen jakso on uusi sovitus Tove ja Lars Janssonin alkuperäisistä tarinoista. Sarja alkaa Muumipeikon (Joonas Nordman) herätessä yllättäen talviuniltaan. Onneksi pian saapuu kevään ensimmäisten muuttolintujen myötä myös Muumipeikon paras kaveri Nuuskamuikkunen (Olavi Uusivirta) - ja seikkailu voi alkaa!


Muumilaakso

Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations / Yle.


Muumilaakson tarinat opettavat paljon inhimillisyydestä ja etenkin rakkaudesta. Tarina kuljettaa meitä läpi vaihtuvien vuodenaikojen uuteen talveen, jolloin Muumipeikko on taas vuoden vanhempi - ja hitusen itsenäisempi, itsevarmempi ja askeleen lähempänä sitä muumia, joksi hän haluaa kasvaa.


Sarjan ääninäyttelijöinä kuullaan maamme eturivin taiteilijoita. Joonas Nordmanin ja Olavi Uusivirran lisäksi Muumimammana hurmaa Satu Silvo, Muumipapan roolissa kuullaan Ville Haapasaloa. Muumipeikon mielitiettyä Niiskuneitiä näyttelee Alina Tomnikov. Pikku Myyn kipakkaan rooliin sukeltaa Kiti Kokkonen ja suloisen Nipsun roolissa on Markku Haussila.


Muumilaakso

Ville Haapasalo on uudessa animaatiossa Muumipappa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle.


Sarjan on ohjannut Oscar®-palkittu Steve Box, joka tunnetaan mm. animaatioelokuvan Wallace & Gromit: Kanin kirous ohjaajana. Palkittu käsikirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä tuottaja John Woolley ovat puolestaan tunnetun Late Lammas -animaatiosarjan takana.


Muumilaakso

Alina Tomnikov on Muumipapan mielitietty, Niiskuneiti. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle.


Animaatiosarjan visuaalista ilmettä kehutaan poikkeuksellisen korkeatasoiseksi. Siinä on käytetty innovatiivista tekniikkaa, jossa maalaukselliset elementit yhdistyvät 3D-animaatiohahmoihin.


Sarjan alkuperäisestä musiikista vastaavat säveltäjät Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen. Lisäksi sarjan jokaisessa jaksossa kuullaan musiikkia kansainvälisiltä huippuartisteilta, mukana Suomesta mm. Alma ja Chisu.


Muumilaakso alkaa ma 25.2. Yle TV2 klo 20 ja Mumindalen Yle Fem 26.2. klo 17.25

Katso lisää Muumilaakso-ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle


Asiasanat: Muumilaakso
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat