VaihtoautotLeffatietovisaBlogitTV-ohjelmatSanakirjaTietovisat
Televisio

Oletko jäänyt koukkuun? Riitta Havukainen on loistava hittisarjassa - Paratiisi ei jätä kylmäksi

10.3.2020 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Riitta Havukainen on pääroolissa vahvana suomalaisena naisena katsojat koukuttaneessa Paratiisi tv-sarjassa.

Paratiisi

Andres (Fran Perea) ja Hilkka (Riitta Havukainen) ovat kollegat - ja ehkä vähän enemmänkin... Kuva: Yle KuvapalveluMarja Pyykön ohjaama Paratiisi on virkistävä poikkeus suomalaisiin tv-sarjoihin. Pääosassa on reilusti keski-ikäinen nainen, jonka elämää valotetaan monesta eri näkökulmasta. Pöydällä on mm. suhde omaan muistisairaaseen mieheen, tyttäreen ja mahdollisuuteen saada vielä romanttista rakkautta.


Sarjan juoni lähtee liikkeelle siitä, että Espanjassa suomalaisia kuolee kuin kärpäsiä ja paikallispoliisin avuksi hätyytetään Oulusta poliisin rikostutkija Hilkka Mäntymäki (Riitta Havukainen). Hilkka ei pitkää aikaile, vaan lähtee kokeneena poliisina paikalle. Hän selvittää rikosta yhdessä omien demoniensa kanssa taistelevan Andresin (Fran Perea) ja ensimmäisen komennuksensa saaneen nuoren poliisin Luisan (Maria Romero) kanssa.


Paratiisi

Andres (Fran Perea) ja Hilkka (Riitta Havukainen) Aurinkorannikolla rikosta selvittämässä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Riitta Havukainen on uskottava, omaa tietä kulkevana poliisina. Hän on suomalainen nainen, joka hoitaa hommat itse - eikä ole avuton sivustaseuraaja.


Sarja etenee kuin sipulin kuoriminen, lisää juonen käänteitä tulee jatkuvasti, muttei liian sekavasti. Tarina pysyy kasassa, eikä poukkoile. Huumekauppa, kiinteistöbisnekset, muistisairaus, ikääntyminen, ihmissuhteet ja Aurinkorannikon suomalainen yhteisö luovat puitteet tarinalle. Lisäväriä tuovat suomalaiset näyttelijät, kuten Jukka Puotila, Sinikka Sokka, Pekka Strang ja Sami Uotila.


Paratiisi on suomalais-espanjalaista yhteistuotantoa ja lokaatiot Aurinkorannikolla ja Oulussa ovat uskottavia. Myös espanjankieli lisää todentuntua.


Paratiisi

Oulussa muistisairauden kanssa elävä Aarne-isä (Risto Tuorila) ja hoivaava Anni-tytär (Armi Toivanen). Yle Kuvapalvelu


Paratiisi (12) Yle TV1 ja Yle Areena

Katso ohjelma-ajat Telsu.fi

Asiasanat: Paratiisi
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat