BlogitTV-ohjelmatSanakirjaTietovisatLeffatietovisaVaihtoautot
Televisio

Nyt se alkaa: Elena Ferrante -menestysromaani tv-sarjana - Koskettava Loistava ystäväni vie Napoliin

21.1.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Italialainen draamasarja Loistava ystäväni kuvaa pienten tyttöjen maailmaa ja ystävyyttä kovassa 1950-luvun Napolissa.

Näin tehtiin loistava ystäväni

Sarjan päätähdet: Elena (Elisa del Genio) ja Lila (Ludovica Nasti). Kuva: Eduardo Castaldo/Yle Kuvapalvelu


Elena Ferranten moninkertaisesti palkittu kansainvälinen menestysromaani on käännetty yli 42 kielelle. Nyt se taipuu koskettavaksi italiankieliseksi draamasarjaksi, jossa kahden köyhän napolilaisperheen pikkutytön ystävyys kestää läpi elämän.


TV-sarja on yleismaailmallinen kuvaus siitä, mitä köyhyys tekee lapsille ja aikuisille. Kuinka elämisen mahdollisuudet kapenevat, jos perhe elää jatkuvasti köyhyysrajan alapuolella.


Elena ja Lila oppivat varhain, miltä tuntuu viettää köyhä lapsuus ja olla tyttö 1950-luvun Napolissa. Tytöillä on veljiään huonommat mahdollisuudet pärjätä elämässä esimerkiksi opiskelun suhteen.Näin tehtiin loistava ystäväni

Italiassa kuvatun kahdeksanosaisen sarjan on ohjannut Saverio Constanzo. Kuvassa Elena (Elisa del Genio) ja Lila (Ludovica Nasti). Kuva: Eduardo Castaldo/Yle Kuvapalvelu


Elena on kiltti, lahjakas ja kuuliainen tyttö, joka ystävystyy puolivahingossa luokan villikon, Lilan, kanssa. Lila on koulussa Elenaakin etevämpi, ja opettajatar yrittää vaikuttaa siihen, että tyttö saisi käydä kouluja.


Minkälainen tulevaisuus odottaa nuoreksi naiseksi kasvavia tyttöjä, joista toinen on rohkea ja vahva, toinen arka ja pehmeä? Entä miltä parhaista ystävistä tuntuu kasvaa nuoruuteen, kun vain toinen heistä on saanut käydä kouluja ja toisen on ollut pakko tienata leipänsä jo pienestä pitäen? Voiko paras ystävä olla joskus myös pahin vihollinen?


(L’ Amica geniale)


Loistava ystäväni (12) Yle Teema alkaen 22.1. ke-pe klo 20

Katso lähetysajat kätevästi Telsu.fi


Näin tehtiin loistava ystäväni Yle Teema pe 07.02. klo 20

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat