Reseptit

Nyhtöpossu

Pulled pork eli nyhtöpossu on savunmakuinen, mehevä possu. Pistä hampurilaisten, hot dogien, pitaleipien ja tortillojen väliin.

Nyhtöpossu
17 hUunivuoka, 4-5 hlölle

Ainekset

  • 800 gkassleria
  • 3valkosipulin kynttä
  • ½ tlkuivattua chiliä
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlbarbeque-kastiketta

Valmistus

  • Laita kassler-liha muovipussiin. Kuori ja murskaa valkosipulit. Laita ne pussiin yhdessä mausteiden ja 1 dl barbeque-kastiketta kanssa. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  • Laita liha uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.
  • Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä neljä tuntia.
  • Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
  • Ota folio pois varovasti, säilytä paistoneste. Vedä liha säikeiksi haarukalla. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike.
  • Laita 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat