SanakirjaTV-ohjelmatBlogitTV-tietovisaTietovisatVaihtoautot
Televisio

Nousuvesi-murhat työllistävät Tukholmassa ja Marseillessa

16.9.2018 klo 16:35  Kirsti Kurki-Myllymäki

Olivia Rönning selvittelee turhankin henkilökohtaista surmatyötä.

Nousuvesi

Ruotsissa uraa tekevä näyttelijä Julia Ragnarsson vakuuttaa Nousuvedessä nuorena poliisin alkuna. Kuva: Yle Kuva-arkisto, Niklas Maupoix.


Upea Julia Ragnarsson loistaa ruotsalaisessa Nousuvesi-laatusarjassa. Moni Nordic Noir -ystävä muistaa Ragnarssonin näyttelijätyön supersuositussa Silta-sarjassa. Nousuvedessä Ragnarsson toimii omapäisesti ja selvittää rikosta - vähän kuin freelancer-poliisina.


Sarja ei ole liian sliipattu, vaan se valottaa ilman saarnaamista elämän yllätyksellisyydestä. Yksi mieleenpainuva hahmo on Kjell Bergqvistin (Tom Stilton) rooli ex-poliisina, joka elää mielenterveyshaasteiden ristiaallokossa ja tutustuttaa myös meidät katsojat kodittomuuden arkeen.


Nousuveden matkassa yllätyksiä ei puutu ja aika ei käy pitkäksi. Nousuvesi-sarja pohjautuu Cilla ja Rolf Börjlindin menestysdekkariin Kolmas ääni.


Nousuvesi

Kuvateksti: Kjell Bergqvist (Tom Stilton) ja, Dar Salim (Abbas) selvittävät murhaa Marseillessa. Kuva: Yle, Niklas Maupoix.


Mistä kaikki lähtee liikkeelle? Tullivirkailija Bengt Sahlmanin 17-vuotias tytär Sandra löytää kotoa isänsä hirttäytyneenä. Sandra on menettänyt jo äitinsä tsunamissa, nyt hän kokee kovan kohtalon ja menettää toisenkin vanhempansa. Tästä alkaa Olivian kiinnostus nuoren Sandran elämään: tytön molemmat vanhemmat ovat nyt kuolleet ja Sandran kohtalo muistuttaa Olivian omaa kohtaloa. Itsemurha osoittautuu melko pian murhaksi, ja Mette Olsäter saa tapauksen työpöydälleen.


Sokea nainen löydetään raa'asti paloiteltuna Marseillessa. Abbas el Fassin elämän rakkaus on murhattu brutaalisti Marseillessa. Abbas ei ole kovassakaan huudossa Ranskan maalla, mutta päättää matkustaa Marseilleen selvittämään, mitä naiselle on tapahtunut. Tom Stilton lähtee mukaan ja miehet lähtevät äijäporukalla matkaan. Ruotsalainen jännityssarja käynnistyy tästä ja pitää katsojan tiiviissä otteessaan. Toivottavasti 3. kausi on jo suunnitteilla.


Lähde: Yle


Nousuvesi Yle TV1 su klo 22.05.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat