Reseptit

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto on tavallista pinaattikeittoa viekkaampi. Varo nokkosten pistoja kasveja kerätessäsi.

Nokkoskeitto
25 minKattila, 4 hlölle

Ainekset

  • 2 ltuoreita nokkosenlehtiä
  • 75 gvoita tai öljyä
  • ¾ dlvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ¼ tlmustapippuria

Valmistus

  • Huuhdo nokkosenlehdet huolella. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää nokkoset. Valuta nokkoset ja anna jäähtyä.
  • Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
  • Lisää nokkoset ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle.
  • Kaada loppu maito kattilaan ja keitä pari minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat