Reseptit

Mutakakku eli Mudcake

Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku. Tarjoa mutakakku marjojen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mutakakku eli Mudcake
40-60 minIrtopohjavuoka, 12 annosta

Ainekset

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 200 gtummaa leivontasuklaata 55 %
  • 4kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 ¼ dlvehnäjauhoja
  • ¼ dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • Pinnalle
  • kaakaojauhetta tai tomusokeria

Valmistus

  • Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa paloina ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  • Laita irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
  • Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Tarkkaile kakun kypsyyttä paiston aikana.
  • Anna mutakakun jäähtyä hieman ja irrota se vuoasta. Pistä jääkaappiin yön yli. Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat