Reseptit

Mustikkapiirakka

Tee mustikkapiirakka jenkkityyliin kannellisena. Tarjoa sellaisenaan tai lämmitettynä vaniljajäätelön kanssa.

Mustikkapiirakka
1 h 15 minPiirakkavuoka

Ainekset

  • 4 ¾ dlvehnäjauhoja
  • 180 gvoita
  • 4 rklkylmää vettä
  • Täyte
  • 6 dlmustikoita
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 ¾ dlsokeria

Valmistus

  • Nypi kylmä voi vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita.
  • Muotoile taikinasta pallo. Jaa taikina kahteen osaan, kääri palat tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä hetken kylmässä.
  • Yhdistä mustikat ja sitruunan mehu. Lisää sokeri, sekoita tasaiseksi.
  • Ota taikina kylmästä ja kauli molemmat levyt piirakkavuokaa pari senttiä isommaksi. Nosta toinen kaulittu levy piirakkavuoan päälle niin, että osa taikinasta menee reunojen yli.
  • Kaada mustikkatäyte pohjan päälle. Leikkaa ylimääräinen taikina pois, jätä noin sentin verran yli vuoan reunojen.
  • Nosta kaulittu kansi varovaisesti piirakan päälle. Nypi liitoskohta sormilla kiinni, leikkaa ylijäävä taikina pois.
  • Leikkaa vielä pieniä viiltoja kanteen.
  • Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 50 minuuttia.
  • Huom. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat, jottei täyte pursua ulos.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat