Reseptit

Munkit

Miksei vappu voi olla joka päivä? Munkit on parhaita itsetehtyinä - ja parhaiden kavereiden kanssa nautittuina!

Munkit
2 h25 kpl

Ainekset

  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1muna
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita tai margariinia
  • Paistamiseen:
  • rypsiöljyä
  • Pinnalle:
  • sokeria

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää joukkoon vehnäjauhot vähitellen. Vatkaa aluksi, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin.
  • Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
  • Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  • Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Jos haluat munkkien sijaan munkkirinkeleitä, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.
  • Kuumenna öljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta, kun rasva on noin 180-asteista se on sopivaa munkkien paistoon.
  • Huom: Ole varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo, ettei rasva kuumene liikaa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
  • Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen. Käännä paiston puolivälissä.
  • Nosta kypsät munkit esim. reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat