Reseptit

Moskovan pata

Moskovan pata hautuu liedellä muhevaksi. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.

Moskovan pata
3 h 30 minPata, 6-8 hlölle

Ainekset

  • 1 kgnaudan sisäpaistia
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2maustekurkkua
  • 2 rklvoita
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlcayennepippuria
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1lihaliemikuutio
  • 170 gsinihomejuustoa
  • 120 gsmetanaa

Valmistus

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  • Kuumenna 1 tl voita padassa ja kuullota kuoritut sipulit sekoitellen. Kuutioi kurkut ja lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Peitä kannella ja pane liedestä lämpö pois. Anna hautua.
  • Poista paistista kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa liha noin 2 × 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla erissä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan sitä myöten kun valmistuvat, kaada pannulle 1 dl vettä, anna kiehahtaa. Kaada vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
  • Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää murusteltu homejuusto ja smetana. Sekoita.
  • Anna padan hautua hiljalleen poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat