BlogitSanakirjaTV-ohjelmatTV-tietovisaVaihtoautotTietovisat
Televisio

Miten selvitä, kun oman lapsen kuolema tekee tuloaan? - Äidin videopäiväkirja koskettaa

Docstop: Meidän Liinu - rehellinen ja kaunistelematon dokumenttielokuva elämästä kriisin keskellä ja sen jälkeen.

21.1.2019 klo 11:00

Docstop: Meidän Liinu

Liinu on parantumattomasti sairas. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Kun Laura odotti kuopustaan Liinua, kävi ilmi, että kaikki ei ole kunnossa. Liinulla todettiin hydrokefalia, eli vesipää ja hänen päähän asennettiin suntti aivopaineita tasaamaan. Lääkärit ennustivat, että Liinu tulisi elämään täysin normaalia elämää. Puhuttiin korkeintaan oppimisvaikeuksista. Mutta kun epileptiset kohtaukset alkoivat, alettiin epäillä jotain vakavampaa.


Tutkimuksia jatkettiin ja Laura ja Liinu viettivät paljon aikaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Liinulla todettiin erittäin harvinainen aivoja tuhoava Aleksanterintauti, jossa toivoa paranemisesta ei ole. Elinajanennustetta ei voitu antaa, mutta puhuttiin ennemminkin kuukausista kuin vuosista.


Koskettavassa Docstop -dokumentissa Laura ja Mika Haapalainen yrittävät selviytyä niin byrokratiasta kuin arjen haasteistakin vammaisen lapsen kanssa. Miten selvitä ja pysyä järjissään kun oman lapsen kuolema tekee vääjäämätöntä tuloaan? Mistä perhe ammentaa voimaa jaksamiseen? Miten muut lapset reagoivat tilanteeseen?


Kahden vuoden ajan Laura taltioi Liinun ja perheen yhteistä matkaa videopäiväkirjaansa. Kuvaamalla hän haluaa muistaa tyttärensä ikuisesti.


Docstop: Meidän Liinu Yle TV1 ti 22.1. klo 20

Katso Telsu.fi Dockstop: Meidän Liinu ohjelma-ajat

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat